Dreamy Sevilla…

Stralend Sevilla. 

Geheel onverwachts krijgen we in oktober, terwijl we middenin onze herfst en wintercollectie zitten, een uitnodiging om naar het bloedmooie Sevilla te gaan waar de thermometer (schrik niet!) maar liefst de 40 graden aantikt.

Hola a todos!

Heel vroeg vertrekken we en na een vlucht van 2.45 min. en een kort ritje vanaf ‘t vliegveld zitten we om 11.00 uur al middenin hartje Sevilla, de hoofdstad van het Spaanse Andalusië, één van Europa’s heetste steden en zo zal al gauw blijken, een waanzinnig mooie stad vol temperament. We worden overrompeld door al ‘t moois wat we zien maar moeten gigantisch wennen aan de temperatuur die ons afdwingt om ‘t heel rustig aan te doen. We komen er al gauw achter dat we veel te veel willen. De man van de receptie lacht ons uit als hij ons ziet zweten met tassen vol foto-apparatuur en kleding. Peanuts zegt hij lachend, hij legt uit dat in de zomer 50 graden geen uitzondering is en dat iedereen s’nachts leeft. Zijn advies… kom in november dan is het heerlijk vertoeven.

 

Plaza de España.

Bienvenue in stralend Sevilla. Als er een prijs zou zijn voor het mooiste plein op aarde, dan zou Plaza de España een goede kanshebber zijn. We kijken onze ogen uit. Dit reusachtige plein is een ware blikvanger en gebouwd in de vorm van een halve cirkel. We slenteren over ‘t plein, langs de gracht over de bruggetjes naar de fontein. Hier willen we zeker shooten! Al onze zintuigen maken overuren en in no-time zijn we verliefd.Viva la vida

Zijn ‘t de koetsen met paarden die door de prachtige groene oase van het Maria Louisa park rijden…of de bootjes met verliefde stelletjes onder de prachtige mozaike bruggetjes varen en ons een beetje aan Venetië doen denken….of zijn t toch de prachtige klanken van de gitaristen op ‘t plein met hun opzwepende muziek en de flamencodanseressen die ons hart sneller doen kloppen.
We zoeken verkoeling in ‘t park met onze voeten in een oude fontein en als we vroeg in de avond teruggaan zijn de kleuren nog mooier als de zon haar kracht verliest en het gouden uurtje aanbreekt. Maar niets is wat ‘t lijkt …het duurt maar liefst 3 uur, de zon gaat al bijna onder, voordat we onze plaatjes kunnen schieten omdat we bedolven worden door honderden Chineese toeristen. We vermaken ons met een ‘belleblaasman’ zoeken wederom afkoeling bij de fonteinen shooten daarna hoe gek ‘t ook klinkt een van de Bohemian-jurken van onze nieuwe zomercollectie van 2020.

Barrio Santa Cruz

Enorme doeken in de straten in het centrum van Sevilla zorgen voor wat schaduw, zo ook in Barrio Santa Cruz, het historische hart van de stad. We dwalen door de smalle steegjes met pastelkleurige huisjes, geurende sinaasappelbomen en groene patios. We willen wat drinken in een van de piekleine barretjes en lekker tapas eten maar besluiten na gesprekken met een nieuwe leverancier eerst het leven te vieren met een ijskoude Sangia. We zoeken lang naar een perfect plekje in de schaduw. Gaan er als we het na veel zoeken gevonden hebben eens goed voor zitten maar dan blijkt de zon te draaien en zitten we in no-time op het heetst van de dag pal in de zon en slurpen aan onze koude sangria die al snel dreigt te veranderen in gluhwein. But who cares, just having fun… Salute amigos, viva la vida!!

Paleis Alcazar

We genieten in en om de waanzinnig mooie Kathedraal, bewonderen de Giralda toren en we ‘skip the line’ door online entreekaartjes te boeken voor het prachtige Koninklijk Paleis. 3 uur in de hete zon buiten in de rij vinden we echt geen optie..
De laatste jaren is het Alcazar in Sevilla erg beroemd geworden omdat het meerdere keren gebruikt is bij de opnames van de The Game of Thrones. Woorden schieten tekort…zo fantastish mooi.
Maar ook al skippen we de line buiten, binnen ziet het zwart van de mensen. Een mooi kiekje voor Kyono maken bij de beroemde Patio de las Doncellas is een onmogelijke klus. Het enige wat we kunnen doen is meelopen in de massa en genieten van het prachtige kasteel vol Islamitische en Moorse invloeden.

 

Casa Pilatos

Heel rustig is ‘t al we een bezoekje brengen aan Vila Pilatos. We wanen ons in een sprookje van 10001 nacht als we dromerig rondslenteren en kijken naar het prachtige mozaïek en tegelwerk, de imposante houten deuren, marmeren pilaren en schitterende plafonds. Hier willen we de hele dag wel shooten. Spechless….

Stappen in Sevilla

Wat zouden we graag het nachtleven in duiken, pas na zonsondegang komt hier alles tot leven maar het zit er gewoonweg niet in. We staan heel vroeg op, het shooten in de hete zon, het sjouw met de kleding en apparatuur… onze voeten (die aanvoelen alsof we net de marathon van New York hebben gelopen) zorgen ervoor dat we iedere avond al heel vroeg doodmoe op ons hotelbed ploffen.
Maar de laatste avond gooien we ‘t roer om. We wonen een flamenco-avond bij in het kleinste theater ever in de de authentieke zigeuner- en flamencowijk Triana en tot diep in de nacht genieten we van een zwoele avond vol muziek en dans, vol passie en temperament.

Amore

We fall in love op Sevilla vol temperament… op de altijd schijnende warme zon, de pastelkleurige huisjes, het fabuleuze Plaza de España, op het indrukwekkende Alcázar, onze rondrit met een koets door het park, op de flamencodansers en de muziek op straat.
Na een korte vlucht komen we weer veilig thuis waar ‘t regent en ‘t 25 graden koeler is. Blij met onze nieuwe Spaanse leverancier, de prachtige foto’s en we gaan met de komende Margrietbeurs in ‘t voorruitzicht snel back to bussiness!

XOXO
liefs, Jessy

© corry broers fotografie

Geef een reactie

Hey you! “You can scroll down in
the menu to see all the categories!”

Happy shoppings! 🙂

XOXO, love
Team Kyono

Translate »
%d bloggers liken dit: