Cappadocië, a real fairytail…

Cappadocië

Hoog op onze bucketlijst staat een bezoekje aan Cappadocië. Al heel lang willen we graag een kijkje nemen in het sprookjesachtige gebied met rotsen in de vorm van puntmutsen, ondergrondse steden, grotwoningen en grillige valleien. Het is een echt natuurwonder en staat niet voor niets op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Lekker struinen door het oude Turkije, slapen in grothotels, en jawel, als ‘t lukt…zweven met een heteluchtballon over het betoverende landschap.

En dan krijgen we een opdracht om daar te mogen shooten. YES! A dream comes true! Wat gaan we doen? Foto’s maken voor een ‘Travelmagazine’ en uiteraard de nieuwe collectie van Kyono shooten!

 

Merhaba Turkye

Nog nooit zijn we zo raar vertrokken. De avond voor vertrek lanceren we onze nieuwe website, worden a little bit crazy van alle deadlines en van alles wat niet lukt en pakken middenin de nacht onze koffers. Na 3 uurtjes slapen staan we om 5.30 uur op, klaar voor een nieuw avontuur. Onze reis brengt ons van Düsseldorf via Istanbul naar Nevshehir, vanwaar we met een shuttle naar ons eerste verblijf in Göreme gebracht worden. We weten niet wat we zien als we in ‘t donker inchecken bij Local Cave Hotel. De rotswoningen in het gebergte zijn prachtig verlicht en geven ons direct bij aankomst al ‘t gevoel dat we in een sprookje van 1001 nacht beland zijn. Dat gevoel wordt nog eens versterkt als we s’morgens rond zonsopkomst, slaperig even naar buiten spieken en tientallen enorme heteluchtballonnen over ons heen zien vliegen. Woooow… magisch…speechless!

Aladin

De eerste dagen shooten we ons suf en verkennen we Göreme dat veel te bieden heeft. We dwalen door ‘t oude Turkije en als we op een middag in een oude winkel van Ali Baba belanden met perzische tapijten, honderden gekleurde lampjes, waterpijpen en traditionele Turkse kleding, mogen we van de trotse eigenaar best shooten in zijn winkel. Dat laten we ons geen twee keer zeggen. Het aan en uittrekken van de kleding is echter een heel karwei te weten dat deze ‘jurkjes van bijna een eeuw oud’ ruim 5 kilo wegen! Ik voel me Yasmin zonder Aladin tussen alle tapijten in de prachtige jurken maar ja…geloven in sprookjes is ‘t mooiste wat er is toch?! We krijgen de slappe lach, hebben een geweldige tijd en schieten veel mooie plaatjes

Magisch mooi Mithra

Mithra Caves Hotel is één van de hotels waar we verblijven. Het is een schitterend grothotel en ligt middenin het hart van Cappadocië. Het beschikt over prachtige dakterassen met uitzicht op de omliggende dorpen en valleien. (fantastische plek om de honderden hete luchtballonnen te zien in de ochtend!) In de smalle straatjes van ‘t hotel zelf is ‘t al leuk om te shooten. Hotelgasten zijn fan van onze kleding en binnen no-time zijn we door onze visitekaartjes heen. Hoe leuk is het om bestellingen te krijgen van buiten Europa! 🙂

Stuntelend door Cappadocië

Niet alles is echter wat ‘t lijkt. Achter iedere foto zit een verhaal. Zo ook dat we élke morgen tussen 3.30 uur en 5.00 uur opstaan wachtend op de zonsopgang en de ballonnen. En ja, zoals altijd gaat er vanalles mis. Zo maak ik me voor een shoot middenin de nacht in het pikkedonker in een grotkamer diep onder de grond me op met het licht van de zaklamp van mijn mobile omdat de stroom uitvalt in het hele dorp en ik nog maar half in de krullen zit. Dan zijn er kamelen die onze kleding vooral heel lekker vinden en blijven happen in mijn rok als we foto ‘s willen maken en veel Aziatische toeristen die allemaal op de gekste plekken met me op de foto willen. Geen idee waarom, maar lachen is het wel.  

 

Magic in the air…

In alle vroegte staan we op om te shooten op het privedakterras dat office manager en fotograaf Emre voor ons geregeld heeft. Via een sluiprroute bereiken we via de keuken en een smalle doorgang in ‘t donker naar boven. Daar gekomen heeft de eigenaar een matras met kussen en lakens voor ons neergelegd en een ontbijtje geregeld. Het voelt een beetje raar omdat tegelijkertijd wel meer dan honderd toeristen toekijken hoe we aan ‘t shooten zijn. Het is frisjes nog zo vroeg in de morgen but, we are so lucky! (de dagen ervoor waren er geen vluchten vanwege de wind!) Langzaam zien we in het donker meer dan honderd luchtballonnen de sky verlichten. A-dem-be-ne-mend mooi… we houden onze adem in en ik voel mijn tranen branden. Absoluut een van de mooiste, magische momenten die ik tot nu heb mee mogen maken! So thankful for that.

Castle

Niet ver van Göreme ligt het dorpje Uçhisar, gebouwd rondom een gigantisch uitgehakt kasteel. De enorme rots vol grotwoningen steekt tientallen meters boven het dorpje uit en is vanuit de wijde omtrek te zien. Het complex is doorzeefd met tunnels en werd eeuwenlang door de dorpelingen gebruikt als toevluchtsoord toen vijandelijke legers de omringende vlaktes overvielen. Voor even gaan we terug in die tijd en een klim naar de top leidt naar een prachtig uitkijkpunt.

Merhaba

We overnachten in Uçhisar, ín het Rox Cappadocië en vinden veel leuke plekjes om te shooten. Verder belanden we van een topsuite in een klein ondergronds verblijf, waar we net kunnen lopen en uit moeten kijken dat we onze hoofden niet stoten. Dat maakt ons avontuur alleen maar leuker want juist die uitersten maken het iedere keer weer zo speciaal.

Boze oog

We slapen diep onder de grond, trekken door de Love & Pigeon Valley en ons fototoestel maakt overuren. Kamelen, Perzische tapijten, enorme waterpijpen en duizenden Turkse oogjes die aan de takken hangen, maken het perfecte plaatje al gauw compleet.

Volgens legendes beschermt het oog je tegen het kwaad. Wanneer je een oog bij je draagt of in je huis hangt, en het oog valt kapot/gaat stuk; heeft het oog als het ware “het kwaad opgevangen”. Daarna haal je gewoon weer een nieuw oog! Hoe gaaf is dat?! We nemen een aantal oogjes mee voor lieve vrienden en familie, ter bescherming en tevens als geluksbrenger.

Sprookje van 1001 Nacht…

Voor een glimp van de wereldberoemde elfenschoorstenen gaan we naar de Monnikenvallei. De pilaarvormige rotsformaties met hun puntige hoedjes hebben iets sprookjesachtigs. We kunnen er uren walen! In de winkeltjes hebben ze inmiddels goed in de gaten dat de toeristen die langs komen graag mooie kiekjes maken voor op social media. Ze maken hier gebruik van door geld te vragen om te shooten in hun shops, tussen de lampjes, waterpijpen en tapijten. Jammer maar begrijpelijk. Voor hun is ‘t een vorm van inkomsten en booming bussiness!

I believe I can fly

Vlogen we in de Grand Canyon met zonsondergang met een helikopter, dit keer willen we met zonsopgang de lucht in want er zijn maar weinig plekken op aarde waar het zo mooi is om een ballonvaart te maken als in Cappadocië. Fingers crossed want afgelopen week zijn veel vluchten gecancceled vanwege de wind. 3.00 staan we op in de hoop dat het niet op het allerlaatste moment afgezegd wordt. We ontbijten met de locals en gaan richting het vertrekpunt.Tot twee keer toe gaan de bijna opgeblazen ballonnen weer plat en we krijgen we de kriebels …het zal toch niet waar zijn….maar de derde keer is ‘t dan toch echt raak en mogen we de lucht in. De zon komt sprookjesachtig op en met zo’n 120 andere heteluchtballonnen aan de horizon zweven we ruim een uur over de de uitgehakte dorpjes en de magische valley. Na afloop krijgen we een certificaat en drinken we champagne met de ballonvaarder, een ervaring die niet in woorden te beschrijven.Tranen van geluk en speechless!

 

 

Amazing Anatolian

We eindigen ons avontuur in het prachtige Anatolian Houses Cave Hotel waar we zowaar de bruidssuite aangeboden krijgen omdat we het hotel promoten en prachtige foto’s maken in en rond de caves. Een gewaarwording op zich om in een prachtige grotsuite te slapen met een jaccuzi met daarboven een enorm rond bed. We komen tijd tekort, als we de laatste dag voor vertrek een keer niet om 5.00 uur op willen staan maar lekker willen blijven liggen worden we toch rond die tijd wakker van wel een heel herkenbaar geluid. Slaperig kijken we elkaar aan en rennen naar buiten. Jawel, vlak boven ons hangt een enorme ballon. Mensen die er in zitten kunnen ons bijna een hand geven so close by. Woowww, hoe gaaf en wat een afscheid van beautiful Cappadocië.

Teşekkür ederim….

We zijn blij met onze Collectie handgemaakte sieraden. Time flys when you’re having fun. Natuurlijk gaat ook dit avontuur veel te snel voorbij maar wat hebben we genoten en wat hebben we weer veel mee mogen maken. Met dank aan al diegene dit dit voor ons mogelijk gemaakt hebben. Special thanks to Mr Emre. Teşekkür ederim!!

XOXO
liefs, Jessy

 

© corry broers fotografie

Geef een reactie

Hey you! “You can scroll down in
the menu to see all the categories!”

Happy shoppings! 🙂

XOXO, love
Team Kyono

Translate »
%d bloggers liken dit: