Ciao Bella…

Bella Italia.

De zomer is al bijna voorbij als we er even tussenuit willen, even ademhalen na maanden werk zonder een dagje vrij te hebben gehad. We proppen onze auto vol en vertrekken richting Bella Italia. Heerlijk net zoals vroeger, onbezorgd, zonder maar iets te plannen met de auto kriskras door het romantische Toscane, lekker struinen door de wijnvelden, oude kleine dorpjes en even lekker uitwaaien aan zee.

Venetië, San Marco Plein

Benvenuto! Als eerste brengen we een bezoekje aan ‘t romantische Venetië en overnachten we op het Lido, vlakbij Venetië waar we in no-time via een overtocht naar Venetië kunnen we zonder moeilijk gedoe om onze auto te parkeren. Het is heerlijk weer terug te zijn. De indrukwekkende oude stad op eilandjes in de lagune met vele kanalen en prachtige Venetiaanse gondels trekt toeristen van over de hele wereld. We boffen, het is niet druk en stralend weer. Het is al een aantal jaren geleden dat we hier waren maar het voelt zo vertrouwd. We dwalen over ‘t zonovergoten San Marco Plein en voeren in ons enthousiasme de duiven die massaal op ons duiken, niet wetende dat dit inmiddels strikt verboden is… Oeps

Italiaanse Politie

Binnen no-time staat de Italiaanse politie voor onze neus… en onschuldig dat we zijn, kijken we met een big smile en grote puppy ogen de knappe carabinieri aan en kletsen ons er aardig uit. Maar alles wat niet mag is leuk en omdat we ook voor Kyono willen shooten doen we het stiekem nog een keer. Hilarische toestanden op het druk bezochte plein. Haha, alles voor een mooi plaatje en met wat charmes kunnen we de ‘carabinieri’ opnieuw overtuigen dat we het echt niet wisten. Scusa non capisco 🙂

Canal Grande

De gondeliers zien dat we aan ‘t shooten zijn en bieden ons een gondelvaart aan voor een mooi prijsje. Dat laten we ons geen twee keer zeggen. We genieten volop, al varend over het Canal Grande. Onder smalle bruggetjes door over kleine kanaaltjes waar de was vrolijk boven ons wappert in het zonnetje. We hebben prachtig zicht op de indrukwekkende paleizen, de oude huizen die langs het water staan, het Dogepaleis en alle gondels rondom de prachtige Rialtobrug. Twee andere gondeliers willen dat we bij hun in de gondel komen, ja hoe dan? Ze krijgen woorden en we moeten er stiekem om lachen. Quegli Italiani.

Als ik me in een donker steegje waar niemand is me snel om wil kleden schrikken we van ploteling gelach geroep en gefluit. Blijkt dat ik me onder een beveiligingscamera van de achterkant van een peperduur restaurant sta om te kleden. OMG… scusa, scusa!

Burano

Na een paar daagjes rondstruinen gaan we een dagje neuzen op het eilandje Bureno. Hoe leuk is ‘t daar!! Burano is een piepklein eilandje in de lagune van Venetië. Het heeft veel gekleurde huizen en ieder huis heeft zijn eigen kleur. Paars, knal roze, appelgroen, oranje, geel… in Nederland zou zoiets ondenkbaar zijn maar oh, wat is ‘t leuk!

Mix & match

We zouden bijna vergeten dat er ook geshoot moet worden. Maar kijk nou, onze topjes kleuren hartstikke leuk bij de gekleurde muren toch?

Ce bello

Langs de grachtjes, de smalle steegjes en de scheve klokkentoren van de kerk San Martino barst het van de terrasjes, restaurantjes, cafeetjes en winkeltjes. Het is helemaal niet druk. Het prachtige weer, het kantklossen op straat, de kneuterige terrasjes en de zangers die live muziek verzorgen bij de restaurantjes geven het eiland een heerlijk relaxt sfeertje. Ce bello!

Colours

We moeten er niet aan denken om ons huis appelgroen, knalgeel of hartstikke pink te verven, maar de gemeente bepaald hier in welke kleur het huis geverfd moet worden. Geen inspraak, gewoon doen! En eerlijk is eerlijk. We worden er heel vrolijk van, al wandelend door het kleine stadje.

 

San Gimignano

Na genoten te hebben op de eilanden tuffen we verder door het mooie Toscane… op zoek naar, zoals de Italianen zelf zeggen: het beste ijs ter wereld. Dat vinden we in San Gimignano, een sprookjesachtig, middeleeuws stadje in het hart van Toscane. We genieten van de prachtige omgeving omhoog rijdend langs olijfboomgaarden en wijnranken komen we aan bij het stadje, dat op een hoogte van 334 meter ligt. De veertien hoge torens (het waren er ooit 72) die van ver af al goed zichtbaar zijn, wordt San Gimignano ook wel het middeleeuwse Manhattan genoemd. De skyline telt nu minder torens dan vroeger, maar indrukwekkend is het wel.
We parkeren per ongeluk fout, dat levert ons een bon op (ai) maar hoe dan ook, verder op zoek naar die ijsjes die we zó graag willen proeven.

Wereld’s beste ijs! “Campione del mondo!”

Op het plein Piazza del Duomo vinden we Gelateria Donodoli, een van de beste ijssalons ter wereld. Sergio Dondoli is een echte ijsmeester en maakte deel uit van het Italiaanse team dat twee keer het wereldkampioenschap ijs maken won. We zien zoveel smaken dat we niet kunnen kiezen… framboos, rozemarijn, braam, lavendel, noten, safraan-ijs, de keuze is ongekend. Het ijs gemaakt van lokale wijn en het champagne-ijs zijn hier een welbekende specialiteit. Smullen dus! De laatste is veruit onze favoriet en ja, we moeten toegeven dat dit de lekkerste ijsjes ever zijn! Dus… kom je ooit in de buurt van San Gimignano, ga ‘t zeker proberen want dit ijs wil je geproefd hebben!Lekkurrrr

Shooten en tegelijkertijd van een overheerlijk champagne-ijsje genieten als het heel warm is gaan niet samen dus….likken!!

My name is Bond

‘Schupen’ door Sienna wordt een waar avontuur. Vaderlief wil niet vóór de stadspoort parkeren omdat hij denkt dat dit in ‘t centrum ook wel kan. We waarschuwen hem na alle borden gezien te hebben maar nee hoor, hij weet ‘t zoals altijd beter. Langs álle geparkeerde auto ‘s rijdt hij zonder blikken of blozen simpelweg de eeuwenoude stadspoort door het oude centrum in tussen de super smalle straatjes en alle voetgangers en er is geen weg meer terug. We vragen ons af hoelang dit goed zal gaan. We zakken onderuit om maar niet gezien te worden maar worden al snel aangehouden door een taxichauffeur die met een grote grijns zegt dat vaderlief ‘ballen’ heeft… Popolo Olandese!! Kort daarna staat de politie voor onze neus. We knijpen ‘m vreselijk proberen weer met een enorme glimlach en onze puppyblik ons eruit te praten en wederom lukt ‘t (tenminste, dat denken we).

‘I’m lost’  hoor ik mijn vader in alle rust zeggen, we zijn op zoek naar ons hotel, in een poging om onder een dikke vette boete uit te komen. ‘Follow me’, zegt de aardige politieman… en zo loodst hij ons kris kras door oude smalle steegjes het prachtige Sienna uit. Honderden voetgangers draaien zich verbaast om als we stapvoets voorbij rijden. Hoe ons hotel heet? Tsja, op ons beste Italiaans : abbiamo dimenticato il nome. Met andere woorden, de naam van ons hotel vergeten ( helemaal nog niet geboekt maar ja…. ) Alleraardigst worden we uitgezwaaid nadat hij ons tussen neus en lippen door even verteld dat ons kenteken gescand is bij binnenkomst door de poort en dat de boete vanzelf volgt. Mama Mia, gillend van de lach verlaten we met het angstzweet dik op ons voorhoofd het prachtige Sienna. Jaja vaderlief heeft teveel film gekeken …want scheuren door Sienna dat mocht alleen James Bond in de film Quantum of Solace.

My name is Bond… Fred Bond.

Letters to Juliet

De regio Toscane is één van de meest dromerige bestemmingen in Europa. Het is alsof we door de filmset rijden van een van mijn favoriete films ‘letters to Juliet’. Onze liefde voor die heerlijke romantische film, het prachtige Toscane, de overheerlijke wijnen, pasta’s en pizza’s wordt alsmaar groter als we de steden Verona. Florence, Lucca en Siena en de meest schattige dorpjes bezoeken. Het heuvelachtige landschap met haar uitgestrekte wijnvelden zijn droomlocaties om te shooten. Wat is er leuker dan vakantie en werk zo te kunnen combineren.

 

Cinque Terre

We eindigen ons Italiaans avontuur aan de kust en bezoeken de 5 visserdorpjes Cinque Terre. We dwalen door de pittoreske straatjes van Vernazza dat op de lijst van i borghi più belli d’Italia, de mooiste dorpjes van Italië, staat… flaneren over de boulevard van Monterosso al Mare, en bezoeken ook het kleine Manarola, het oudste dorp van de Cinque Terre. We staren ietwat onwerkelijk naar de fotogenieke huizen, in de meest uiteenlopende kleuren.

Molto bella

Het meest zuidelijke dorpje, Riomaggiore, slingert vanaf zee langzaam omhoog. De huizen lijken zich aan de rotskust vast te hebben gezogen. We genieten van de sfeer in het haventje, met dobberende bootjes in alle kleuren van de regenboog en de net zo kleurrijke huizen die door de zon in een warme gloed worden gezet.

Ti amo Italia.

Ja en dan kunnen we vlakbij Pisa het toch niet laten om even te gaan kijken of de bekende toren echt zo scheef is. Het is een drukte van jewelste. Shooten lukt al helemaal niet tussen alle toeristen die op zoek zijn naar dat ene ultieme shotje om de toren terug te duwen. Maar dat is grappig om te zien, zeker een leuke plek om gezien te hebben en ja….scheef is ie echt.

Arrivederci

De tijd vliegt om en moeten we naar onze zin veel te snel afscheid nemen van Bella Italia. Niet alleen mooie herinneringen nemen we mee naar huis, maar ook een samenwerking met een Italiaanse leverancier. Prachtige romantische blouses en jurken van zwierige stoffen voor onze nieuwe collectie. Wat zijn we daar blij mee. Back home & back to business. Ciao, grazie di tutto!

XOXO
liefs, Jessy

 

© corry broers fotografie

 

 


 

 

 

 

 

Geef een reactie

Hey you! “You can scroll down in
the menu to see all the categories!”

Happy shoppings! 🙂

XOXO, love
Team Kyono

Translate »
%d bloggers liken dit: