Beautyful Greece

Grieks avontuur op Santorine & Mykonos  

Vol overgave storten we ons in een Grieks avontuur als we mogen shooten op de eilanden Santorini en Mykonos voor een Travel-Magazine. Lang hoeven we niet na te denken, de nieuwe zomer-collectie wordt in no-time in twee enorme koffers gepakt en weg zijn we.

Sweet Santorini.

Het eiland Santorini is zonder twijfel het meest bijzondere en schilderachtige van de Griekse eilanden. Santorini is het meest zuidelijk gelegen eiland van de Cycladen en heeft zijn huidige vorm te danken aan de diverse vulkaanuitbarstingen die hier door de eeuwen heen hebben plaatsgevonden. Gedeeltes van het eiland zijn door de jaren heen in de zee verdwenen en aan de randen van de kraters hebben de bewoners later huizen, dorpen en kerken gebouwd. Deze dorpen liggen op ongeveer 300 meter hoogte hoog op de steile kliffen en het uitzicht op de zee is onbeschrijfelijk mooi.

Alexanders Boutique Hotel

We nemen intrek in ‘t allerkleinste grotkamertje van Boetiekhotel Alexander’s. De eigenaresse, evenbeeld van Meryl Streep heet ons welkom. Wat een amazing plek hier, met uitzicht over de Egeïsche zee en op loopafstand van ‘t centrum van Oia. We vinden zo vroeg in de morgen een leegstaand boetiekje en zouden niets liever dan de paspoppen onze kleding aan willen doen die we hier op ‘t eiland willen gaan shooten. Haha, wat een wereldplek voor een boetiekje.

Badderen

We mogen dan wel in het allerkleinste grotkamertje van Santorini slapen, het uitzicht is werelds en vanuit onze eigen jacuzzi kijken we prachtig uit over de caldera. Lucky us!

 

Magisch mooi

Hoog bovenop de kliffen is ‘t elk tijdstip van de dag magisch mooi. In alle rust kleding shooten is echter nog een dingetje aangezien er elke dag cruiseschepen aanmeren en duizenden toeristen de stadjes Oia en Thira platlopen. Iedereen lijkt op zoek te zijn naar ”het perfecte plaatje”, mensen klimmen zelfs op de daken van de prachtig witte huisjes en kerkjes en we weten niet wat we zien. De politie doet pogingen om bruidsparen en cameraploegen van verboden plekken weg te jagen. We kijken stomverbaasd toe, worden platgelopen door zoveel toeristen dat we vluchten, teruggaan naar ons hotel en daar in alle rust onze eerste kiekjes shooten.

Mama Mia

Ons ‘Mama Mia’ gevoel stijgt met het uur als we s’morgens heel vroeg voordat de toeristen komen door het prachtige Oia slenteren. De Grieken willen allemaal zaken met ons doen, liefst na 23.00 uur. We glimlachen maar vragen ons wel af waar ze op uit zijn. We kopen prachtige Griekse kleding in voor onze nieuwe Zomer-Collectie en terwijl we die vol overgave aan t shooten zijn komen de eerste toeristen die zich niet op het uitzicht maar massaal op ons storten. Een aardige Griek biedt uitkomst en loodst ons via zijn privé terrein weg van alle drukte. Zo komen we op plekjes waar we eigenlijk normaal niet mogen komen … ευχαριστώ, efcharistó… of te wel dank je wel!!

Hellup!

We belanden op een Griekse bruiloft en moederlief komt op weg daarheen klem te zitten in een propvolle bus tussen de busdeuren (in Griekenland stap je achterin). Haar vreselijke gegil op ‘t moment dat haar beide benen tussen de enorme ijzeren stangen van de busdeur klem komen te zitten maken de chauffeur wakker die zonder te kijken al telefonerend al aan ‘t optrekken was. Hoeveel mensen kunnen er eigenlijk in een bus vragen we ons af. Aziatrische taferelen, stapelen dus. Iedereen moet lachen als mam eenmaal weer bij positieven hard zegt …is this normal here in Greece? en de hele bus in koor hard YES zegt…we rijden in volle vaart verder, staande op de onderste traptrede met de deuren wijd open.

De bruiloft is er een uit een soort van Mama Mia Film. Feest onder een prachtige sterrenhemel met honderden lampjes tussen prachtig bloeiende bougainvilles. Het wordt een onvergetelijke, zwoele zomeravond met een verliefd bruidspaar, Griekse muziek, dans en overheerlijk eten. We smullen van de souflaki, de Griekse rode wijn en dansen de sartaki totdat we erbij neervallen….ow, en ja (altijd al willen doen)….we gooien met borden!!

 

Alexander’s.

Wat is ‘t fijn om pal voor je slaapkamerdeur in alle rust te kunnen shooten. Na ‘t plaatsen van de foto ‘s is this ‘beauty in red’ binnen een half uur uitverkocht. Super natuurlijk, maar wat jammer dat we deze foto’s niet meer kunnen gebruiken.

Mikonos, Island of the wind

Met de boot varen we naar het eiland Mikonos en in alle chaos vergeten we onze hoeden. Dat mag de pret niet drukken maar aangezien we op ‘t eiland zelf geen enkele zonnehoed kunnen scoren toch wel ‘n dingetje met shooten vooral omdat het ontzettend hard waait en we meteen begrijpen dat Mikonos niet voor niets ook ‘Island of the wind’ genoemd wordt. Of we nu in t noorden, zuiden, oosten of westen van het eiland rijden… wind everywhere!

 

Exploring Mikonos

Met een klein autootje tuffen we het eiland over. Wind overal… maar ook pittoreske dorpjes, dorre eenzame vlakjes, prachtige verlaten baaien en knusse restaurantjes. De vette beachclubs bezoeken we overdag, of ik er wil komen werken? Nou coolest place on the Island maar nee….we zijn al aan het werk hier:)

 

Crush

Aangezien mijn moeder een enorme crush heeft op palmen, bougainvilles, witte huisjes en oude kapotte deuren wordt ze echt stapelgek hier want om iedere bocht bijna zien we metershoge bougainvilles in de meest prachtige kleuren en al het andere dat op haar lijstje staat. Haha en dan de vraag…schieten we op? Nee! Genieten we…ja!

Grease Lightning

Niks leuker dan met met ‘n scooter of auto het eiland verkennen. Als we ergens verscholen deze roze Cadillac zien staan krijgen we toch kriebels en willen hier best ‘n uurtje rond mee rondtuffen. Ons Route 66 gevoel van onze reis met de camper door USA een aantal jaren geleden brengt mooie herinneringen naar boven.
We vragen of we even mogen shooten hier, geen enkel probleem…later blijkt dat we in een bordeel zijn beland.

WK Voetbal

Grieken en voetbal, tsja wat moeten we daarvan zeggen. Ook bij ons thuis is dit favoriete sport numero uno maar terugkomende van een avondje stappen maakt de taxichauffeur het wel heel erg bont. In het pikkedonker brengt hij ons slingerend door de bergen terug naar ons hotel. Met in één hand zijn mobile om rechtstreeks verslag te doen met een amigo…kijkend op een enorm soort van tv-scherm waarop de WK-wedstrijd te zien is. Met de andere hand die hij aan ‘t stuur hoort te houden zwaait hij al gebarend door de lucht. We knijpen ‘m vreselijk. De Grieken staan voor en het is killing zegt ie tegen ons. We houden elkaar met plakkerige handen vast, kijken elkaar zwijgend aan, maken in gedachten meer dan één weesgegroetje en hopen heelhuids uit te kunnen stappen.

Mikonos stad

Uren dwalen we door Mikonos stad en steeds weer ontdekken we nieuwe kleine straatjes, pleintjes restaurantjes en boetiekjes.
De witte huisjes en witgekalkte straten met enorme bougainvilles zijn een genot voor het oog. Wat een sfeertje.

 

 

Kaliméra

Natuurlijk moet alles direct online gezet worden, veel werk but who cares… lucky us om hier te mogen werken.Saint John

Saint John is ‘n amazing plek om te werken en te shooten. Mooie plekjes all over the place… We laten ons altijd verassen waar we slapen.
Of het nou in een piepklein grotkamertje onder de grond is, een klein hutje op het strand, een boomhut of net wat, we zijn overal voor in. Het grappige is dat we ons soms beter thuis voelden in een 0-1 ster accommodatie dan in een 5. Het is de plek, en de mensen die het altijd zo bijzonder maken.
Hier in Saint John voelen we ons een beetje de koningin. Een suite met uitzicht op zee, overlopende zwembaden aangrenzend aan het strand met schommelbedden, weelderige tropische tuinen, een jacuzzi en een werelds uitzicht. Poeh, het duizelt een beetje van al die luxe. Lucky us!

© corry broers fotografie

Going home.

Laat het duidelijk zijn dat we totaal niet meer naar huis willen. Eilandhoppen in Griekenland is echt fantastisch! Hadden we maar meer tijd. Met een rugzak vol herinneringen en twee koffers vol prachtige Griekse zomerkleding gaan we huiswaarts.
De Grieken smeken of Aphrodite wil blijven…haha, nou nee dit Aphrodietje heeft bussiness to do. Antio!!
Efcharistó gia óla

Ciao! Liefs XOXO
Jessy

 

 

Geef een reactie

Hey you! “You can scroll down in
the menu to see all the categories!”

Happy shoppings! 🙂

XOXO, love
Team Kyono

Translate »
%d bloggers liken dit: