Magical Maldives

Droombestemming.

Shooten en vakantie vieren op de parelwitte stranden van de Malediven is een droom die uitkomt als we, terwijl er bij ons nog sneeuw ligt, begin maart naar Malé vliegen. On-wer-ke-lijk… Hoe zou ‘t zijn op de atollen en kleine eilandjes in de Indische Oceaan? Dat de Malediven al jarenlang bovenaan ons wens-lijstje staat is een feit maar echt naar een piepklein privé-eilandje in de Azuurblauwe zee met parelwitte stranden gaan spant de kroon. Speechless!

 

I believe I can fly

Na een 12 uur durende vlucht vanaf Köln en een overstap in Dubai worden we aller vriendelijkst ontvangen op Malé. Onze koffers worden overgenomen en gaan buiten ons zicht verder naar de plaats van bestemming. Bang onze koffer met de Kyono-Collectie kwijt te raken. We zijn compleet de controle kwijt maar worden als ware ‘Queens’ begeleid naar een watervliegtuig dat ons met een waanzinnig mooie en spectaculaire vlucht naar Kandima Island brengt. Een maal opgestegen weten we niet wat we zien…

De piloot zit met een grote glimlach, met blote voeten in de piepkleine cockpit.  De zee is blauwer dan blauw. Met open mond turen we door het raampje van ons watervliegtuigje dat vlak boven de kristalheldere zee vliegt met onder ons de atollen, honderden kleine eilandjes en een school dolfijnen die met ons mee lijken te zwemmen. We kijken onze ogen uit! Letterlijk en figuurlijk begeven we ons 40 minuten lang in de wolken. Is dit allemaal echt? Als het watervliegtuig is geland voor Kandima-Island worden we met een dikke vette speedboot aan land gebracht. Still dreaming & speechless. En onze koffers die we kwijt waren… staan keurig al in ons huisje op ons te wachten.

Dream Island in the Sun

Waren we al niet speechless in het watervliegtuig… nu staren we met open mond om ons heen nadat de speedboot ons gedropt heeft. We knijpen elkaar en realiseren ons maar half dat alles om ons heen géén droom is. We zetten voet op een droomeiland en staren naar de oneindig lijkende azuurblauwe zee, de grote lagune en de palmen op het tropische eiland. Adembenemend, hier willen we nooit meer weg…

Slapen op het stand

Alle superlatieven blijken waar. We hebben op de witter-dan-wit stranden het gevoel de enige eilandbewoner te zijn en het wordt een geweldig avontuur.

Magisch

We mogen zelfs van PR manager Laura een huisje uitzoeken omdat we komen shooten. Alle huisjes liggen op ‘t strand pal aan zee, splinternieuwe beachbungalows met eigen zwembad en jacuzzi en honneymoonvilla’s op palen in de azuurblauwe zee. We weten niets uit te brengen…is this real?

Shooten

Het lijkt alsof we alleen op een onbewoond eiland zijn. Uren kunnen we dwalen zonder iemand tegen te komen en waar we ook kijken het uitzicht is waanzinnig. Plekjes zoeken om te shooten is niet nodig dus. Het is wel warm….héél warm en we hebben technisch gezien camera problemen vanwege de felle zon en het vocht, de kleding is amper aan en uit te trekken but who cares op een plek als deze. We zijn uren aan ‘t plaren voordat we tevreden zijn maar echt… this is heaven!

Mangrove

We duiken de jungle in, zweten peentjes maar komen al snel tot de ontdekking dat we makkelijk kunnen overleven op dit eiland. De jungle en mangrove zijn prachtig en er is heel veel fruit. Het eiland is rijk aan kokospalmen en broodbomen. Van kokosnoten bananen, limoenen, sinaasappels tot passievrucht en jackfruit. We zien gekko’s, salamanders en hagedisjes in de meest mooie kleuren en prachtige vogels waar we de namen niet van kunnen achterhalen.

Swing, swing, swing.

Drijvende loungebanken in het water, zwembaden die overlopen in zee, schommelstoelen aan palmen en schommels in de zee. Het is een groot feest want schommelen en shooten op een plek als deze is natuurlijk een unieke ervaring.

Uren kunnen we schommelen starend naar het kristal heldere water, de adembenemende luchten en de ondergaande zon. We shooten uren aan een stuk, er wordt gevraagd of we geen boetiekje willen beginnen daar omdat ze onze spullen zo mooi vinden. Stel je eens voor. Met onze blote voeten in ’t warme zand zoeken naar schelpjes… het gaat allemaal veel te snel.

Hakuna matata

Kandima-Island verlaten doet pijn. Niet uit te leggen maar het hele eiland heeft ons hoofd en hart behoorlijk op hol gebracht. Het was een magisch mooi avontuur. We nemen afscheid van Rheema en PR manager Laura en worden uitgezwaaid als we met een hele gave speedboot koers varen richting ons volgende eiland.

Beautiful AaaVéee.

Er is geen ander eiland op de Malediven zoals AaaVée. Het heeft alles. Een eigen huisrif, waanzinnig mooie vegetatie, een tropische jungle, een lagune omringt door parelwitte stranden en waar we ook kijken overal zien we de kristalheldere turkoise zee. Er wordt gezegd dat het ‘t beste “Nature Discovery Island Resort” ter wereld is. Onderscheiden met de World Travel Award in 2016. We begrijpen dit meteen! Het is prachtig ongerept natuur. Once in a lifetime experience!

 

Manta’s

Totaal geen luxe hier maar alles puur natuur. We zijn diep onder de indruk. Geen enkel land op aarde is rijker aan koraal dan de Malediven. We voelen ons alleen op de wereld. Lopend langs de waterkant zien we zwarte puntrifhaaien en roggen zwemmen. In de verte zien we enorme mantaroggen… is dit allemaal echt? We kunnen niet wachten om het water in te gaan en zien de mooiste koralen en vissen ever.

Fiësta

Slapen op een onbewoond eiland in een tropische jungle is een gewaarwording in ons jungle-huis zonder ramen. Er kruipt en vliegt van alles. Zand everywhere. Lange stokken met kokosnoten en water zorgen ervoor dat we zandvrij ons bed in kunnen. Alhoewel… haha 😉 In het donker ontdekken we duizenden joekels van krabben die blijkbaar een Beachparty hebben. We krijgen de slappe lach maar de rillingen lopen over onze rug als we in ‘t pikkedonker met alleen ‘t licht van onze telefoons op blote voeten over ‘t warme mulle zand lopen een weg banend tussen alle feestgangers door.

Diep in de zee

De wauw-factor stijgt tot grote hoogte. Niet alleen boven maar onderwater kunnen we uren vertoeven. We zwemmen tussen kleine rifhaaien en roggen en de koralen zijn mooier dan mooi. We zien het ondiepe overgaan in een oneindig diepe zee en zien zo’n grote vissen voorbijkomen dat we er een beetje bang van worden. Shooten doen we everywhere, ook hier maakt ‘t niet uit waar we zijn… alleen op een (zo lijkt t) onbewoond eilandje.
Heaven on earth. Ja ‘t bestaat écht!

Time to say goodbye

Een boetiekje op een prachtig Resort op een van de waanzinnig mooie eilandjes van de Malediven, wat een prachtig aanbod is dat maar helaas, niet te realiseren. Adembenemende zonsondergangen, een Maledivische hemel vol sterren, schommelen in hangmatten en schommelstoelen in de prachtige Indische Oceaan…voor 2 weekjes in een wereld zó anders als die van ons. Memory ‘s 4 ever- die we diep in ons hart altijd zullen blijven koesteren. Weer mogen we het watervliegtuig in terug naar Malé en weer genieten we van deze onwerkelijk mooie wereld die langzaam aan ons voorbij glipt. De lange terugvlucht verloopt prima en als we eenmaal geland zijn en het rond vriespunt is moeten we even aarden… home sweet home maar oefff ‘t omschakelen valt niet mee. Wat was het fantastisch… zo dankbaar voor dit avontuur.

Good memories 4 ever.

XOXO
liefs, Jessy

 

© corry broers fotografie

Geef een reactie

Hey you! “You can scroll down in
the menu to see all the categories!”

Happy shoppings! 🙂

XOXO, love
Team Kyono

Translate »
%d bloggers liken dit: